Lämna en kommentar

Vi har köpt en knappfabrik

Vi har köpt det Sjöbo Skärp. Det startade i Borås på 60-talet. Knappfabriken gör klädda skärpspännen och skärp. Just nu är det mest klädda knappar. Det är jätte roligt för det finns så otroligt mycket olika knappar och spännen. Vi har stora delar av Astors utbud av knappar och spännen. Det gör att det inte finns många knappar som vi inte kan göra. Både de minsta knapparna som man knappt kan knäppa och hantera till de största som brukar finnas på möbler. Det finns många olika sorters knappar.

Halvkula 24″ ungefär 1,5cm i diameter

Lite rundad knapp med guldkant. Nästan 3 cm i diameter

Bombe 50″ Ungefär 3,5 cm i diameter. Handvävt tyg

Det som är roligt med det är att testa nu vad för olika knappar som man kan göra. Jag har testat med handvävt tyg. Detta har varit en rest från en handduksväv. Det är tuskaft med bomullsvarp 16/2 och lin inslag 16. Tänk vilka möjligheter som detta innebär. Tänk att få sätta sin personliga prägel på sin vanliga svarta kavaj, med knappar med tyg som man själv har vävt. Det känns som en helt nytt användningsområde för sina vävda alster. Det finns ju också möjlighet att väva sitt kuddfodral i en bindning och i samma varp väva en annan bindning och göra till knappar.

Det finns också möjlighet att förändra sina favoritplagg. Den vanliga vita skjortan blir något helt annat med klädda knappar i samma färg eller i samma färg som örhängena. Bara fantasin sätter stopp.

Vi kommer att sälja både till människor och företag som vill göra sina egna knappar både knappmaskin, verktyg och knappdelar. De finns också möjlighet att skicka tyg till mig och så gör jag dina knappar eller av tyg som jag har.

Nu har jag en knappfabrik i mitt arbetsrum. Det är inte den helt bästa lösningen. Jag får lite lätt panik av alla grejer. Det har gått från ett rum med harmoni i all oreda till ett rum med saker både högt och lågt. Jag vet inte riktigt hur jag skall få plats med allt.

Med min hand är det nästan bra. Jag kan känna av min handled fortfarande. Det är mest när jag skriver mycket eller broderar. Väva går bra nu. Under hela hösten hade jag svårt med det. Fick ont när jag slog med slagbommen. Den nya varpen är i vävstolen. Att solva var inte helt optimalt för min handled.

Det börjar bli vår. Jag har redan sett de första antydningarna till snödroppar. Vi konstaterade att snart om bara några månader börjar båtsäsongen. Lycka!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: