Lämna en kommentar

Upptäckten av att inte vara vriden

tramporJag satte upp en varp som skulle bli handdukar innan sommaren. Planen var att väva en liten form av spetskypert. Detta visade sig inte fungera så bra med randningen i varpen.

Det är då jag upptäcker en sak som inte borde ha tagit så många år att upptäcka. Jag hade redan mina fyra trampor i mitten för kyperten, så lat som jag är sätter jag två tuskaftstrampor till höger. Jag skulle bara testa ifall det blir bättre i förhållande till mönstret på varpen. Vad mycket bättre arbetsställning man får av att ha de tramporna på sidan. Om jag har som vanligt tramporna i mitten brukar jag sitta lite på snedden för att kunna nå tramporna bra. Jag har ibland känt att jag har fått ont på undersidan av låren ungefär där låret trycker mot kanten av vävpallen. Nu när jag hade de vanligaste tramporna på sidan sitter jag med båda låren helt parallella. Jag använder mig endast av mitt högra ben till tramporna.

Detta trodde jag inte skulle ha någon inverkan alls. För man knyter alltid upp tramporna i mitten, så har jag alltid gjort och inte funderat särskilt mycket över det. Det blev en väldig skillnad. Helt otroligt att något så litet kan göra så mycket i arbetsställning.

Hör till saken är att jag har en kontramasch och därför är det rent tekniskt möjligt att göra så, hade jag haft en trissvävstol hade det inte gått. Då är det viktigare att allt sitter centrerat. Detta är en upptäckt som jag skall fortsätta att utnyttja.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: