Lämna en kommentar

Trapphall

Vi är nu äntligen friska. Vi lyckades bli friska drygt 48 timmar innan vi satt och åt en god tre rätters middag. Om vi backar bandet lite så lyckas sonen få med sig en magsjuka sista dagen i skolan. Vi levde på hoppet att han skulle bli frisk till Kalle Anka på julafton. Det hade då gått 36 timmar sedan senaste uppkastning, julaftonensfrukosten bestod av både mejeriprodukter och skinksmörgås. Den utlöste ingen kräkning. Vi hade klarat oss!

Glada åker vi på julfirande, jätte trevligt. Juldagensmorgon kommer nästa kräkning. Det vi kan konstatera att de vi besökte inte blev magsjuka och de tillhör den del av befolkningen som brukar klara sig. På annandagen var de andra barnens tur.

Av detta kan man konstatera att vi har haft en väldigt lugn ledighet. Vi var knappt utanför ytterdörren, någon liten promenad bort till brevlådan. Var gör man…

Tyvärr har det blivit en väldigt dålig vana. Förra julen var vi  också magsjuka, fast den var mycket värre. Året innan hade sonen en riktigt kraftig öroninflammation- var totalt döv. Detta skapar många bråk mellan syskon pga missförstånd. Vi hoppas att nästa jul blir en frisk.

Vi tog tillfället och äntligen gjorde ordning den andra trapphallen. Vad mycket lister, dörrar och mycket tak. Denna trappa använder i stort sett bara vi och på sin höjd barnen med kompisar. Detta gjorde att vi gjorde en riktig budgetfixning. Totalt 450 kronor inklusive nytt golv i bottenhallen. Fast det viktigaste var att få bort den lätt plastade medaljongtapeten som barnen gärna pillade loss i alla skarvar. Vi målade med tak-vägg färg över allt. Detta var ett medvetet val. För när vi gör i ordning toaletten och mitt arbetsrum i anslutning till trappan skall vi byta elkablar. Det blir då lättare att reparera efter de borttagna kablarna. Man kan undra varför vi inte gjorde det nu? Genom att vi har gamla blyade kablar och gamla porslindosor som vi inte kan koppla in nya kablar i och det är olagligt att koppla in jordade kablar i ett system med ojordade kablar. Så vi får vänta tills vi byter kablar från centralen.

trapphallhallJag hittade gamla tidningar inbundna i röda böcker på lions för någon månad sedan. Tidningarna är från 1908-1909. Genom att de nu blev uppklistrade kan man äntligen läsa dem. Det är jätte spännande. Man kunde ana att det började bli en upptakt till första världskriget under 1909. Hade jag inte klippt isär böckerna hade vi aldrig läst och tittat på bilderna. Vilken framtidstro och vilka uppfinningar.

Vi tror att huset är lite äldre, men ingen vet riktigt hur gammalt. Det har varit en del av en gård, men friköpt sedan länge. Huset har varit ett fyrfamiljshus, därav två trappor-trapphallar. Det var här de stackars statarna bodde när de fick plocka betor och rovor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: