Lämna en kommentar

skisser

skisserJag har en varp i min Öxabäck. Det är en dubbelvarp med en bottenvarp i linmattvarp 8/5 och en tunnare linvarp 20/2. Jag drog på den i somras och i slutet av sommaren knöt jag fram och knöt upp tramporna. Av någon ganska outgrundlig har inte riktigt lusten kommit fram. Jag tittar på varpen och känner att jag borde sätta igång. Det kanske beror på att jag inte riktigt känner för skisserna eller att jag inte är fullständigt harmonisk. Oavsett orsak blänger varpen på mig varje gång jag går förbi.

För att lite komma ur denna negativa känslan har jag letat upp lite bomullstråd som har legat många år i mina hyllor och varit med om minst fyra till fem flyttar. Det är en bomullstråd som är lite tjockare än den vanliga bomullstråden. Genom att bomullstråd inte tillhör det som jag brukar väva med så kan jag inte riktigt säga vilken tjocklek.

Jag plockade fram rullarna, och jag kan säga att det inte är riktigt den färgsättning som jag skulle använda i vanliga fall. Från början fanns även två blå nyanser och två gröna nyanser, fast de är redan nästan slut. Jag har i alla fall försökt se ifall jag kan förlika mig med färgerna, om det är någon färgkombination som jag kan känna lite mer för. En tanke är att jag skall väva lite handdukar, det är sådant som man kan väva under tiden som jag kan fundera på vad jag vill förmedla med min andra varp. Jag behöver ibland väva sådant lätt skyttlat i kontrast till den bildväv som jag älskar att sväva bort i.

Det känns som jag måste skissa lite mer för att hitta en snygg randning. Denna typ av skissning där jag har lindat garn runt pappremsor har varit väldigt praktiskt nu när jag har mina garnrullar i färger som jag inte är helt bekväm med. Fast det är en utmaning i att hitta en färgställning och randning som jag känner att den är bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: